LCHF-pizza är ju såklart inte detsamma som vanlig, riktig pizza, men å andra sidan kan jag tycka att en low-carb pizza smakar riktigt riktigt gott just för att man vet att den är så mycket nyttigare för kroppen än "den där kaloribomben från pizzerian"
LCHF Pitabröd . Pitabröd serveras till nästan allt på Cypern. Ingredienser 4 ägg 8 msk cremè fraiche. 2,5 dl mandelmjöl2 msk pofiber 2 msk fiberhusk 4 msk olivolja 2 tsk bakpulver 1 tsk salt Gör så här Vispa ägget poröst
PizzabullarHmm. Pizzabullarna blev väldigt goda men de var jättekladdiga att göra. Jag lyckades ändå få till mina pizzabullar och slutresultatet blev väldigt bra
Det här ljusa LCHF-brödet passar perfekt att rosta. Jag har använt brödet när jag gjort LCHF-toast genom att rosta och toppa med någon god röra, exempelvis skagenröra
Idag testade jag att göra en lchf ost och skinkpaj som blev riktigt god. )Receptet på pajskal hittade jag på bloggen Allt om LCHF men som jag ändrade på lite
Det är nog det närmaste "bröd" jag kan komma som lchf. Nu har jag provat sjuttifjorton olika pizzabottnar med olika resultat och smak och nu har jag en vinnare
Bred lite smör i botten på en ungsform eller om du har några små. Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Idag hade vi ett par vänner som äter enligt LCHF på lunch-besök. Eftersom Peter och jag inte gör det (= total idétorka för min del) så tog jag hjälp av andra matbloggare för att hitta ett par trevliga recept som passade oss alla
Hacka nötterna till lite mindre bitar. Rosta sedan valnötterna, hasselnötterna och solrosfröna i en torr stekpanna på medelgod värme tills de får lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.