Igår prövade vi att jobba medstevia i maten för första gången. Vi har ingen glassmaskin hemma (kan helt enkelt inte motivera att utöka min redan allt för stora maskinpark med ytterligare ett åbäke
För att fylla på med bra och nyttigt fett tillsätter jag en matsked kokosolja och för att få både god smak och lite extra vitaminer "kryddar" jag med blåbär
Barerna är sötade medstevia och jag testade två smaker av en Low carb-bar och en Kexbar. Självklart kan man skippa hela processen med att varva gröten och krämen i en burk men jag gillar att äta ur en burk
För att fylla på med bra och nyttigt fett tillsätter jag en matsked kokosolja och för att få både god smak och lite extra vitaminer "kryddar" jag med blåbär
De här godsakerna är sötade medstevia och agave och mandelmjöl istället för vetemjöl. med fyllningen. These goodies are sweetened with stevia and agave and I have used almond flour instead of wheat flour
På senare tid har det börjat dyka upp matvaror medStevia och man påtalar hur NYTTIGT det är. I jakten på det söta så finns det ju alternativ även för de som äter enligt LCHF men ja, nu var det ju det där med naturlig mat, genetiskt anpassad för människans naturliga föda
-) Det är iallafall lite nyttigare godis än vanligt godis eftersom det inte är något socker med. Kanske inget för sockergrisar som fortfarande har ett sötbehov men för mig som blivit av med sötsuget så var dom suveräna
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass. Blanda mandel- och kokosmjöl, stevia strö, vaniljpulver, choklad och hackade nötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.