Bullarna blir lite som en blandning av maräng och bröd i konsistens och med en god kanelsmak blir de ett utmärkt substitut för den "vanliga" kanelbullen
I mina kanelbullar använde jag en gnutta kokossocker i fyllningen, för att jag råkade ha det hemma och för att jag gillar den karamelliga smaken som passar så bra ihop med kanel
Så nu när jag är inne på LCHF förr det sig alldeles naturligt att baka LCHF-anpassadekanelbullar. Jag älskar kanelbullar, och skulle aldrig försumma att fira kanelbullens dag
Blanda Sötrix, kardemumma och vaniljpulver medBakerix i en bunke. Skär ut bullar och lägg dem i bull-formar, pensla med uppvispat ägg och strö över hackade nötter
Jag rekommenderar att man använder bull- eller muffinsformar när man bakar bullar (oavsett om det är LCHF eller inte) eftersom annars riskerar man att smöret i fyllningen rinner ur och bullarna blir torra
Bullarna är saftiga och med god kanel- och kardemummatouch. Receptet jag bjuder på nedan är kanelbullar i LCHF-variant, men vill du baka vanliga bullar finns ett kanonrecept här
LCHF Rostbröd ca 15skivor0,5 påse Bakerix (215g)4st stora ägg1dl bakepro SaltSätt ugnen på 175 grader och använd en liten brödform, min är 25cm. Vispa äggen riktigt fluffiga i 4-5minuter sen byter du till degkrokar och vispar i bakerix, bakepro och salt. 0,5 påse Bakerix
Vispa ägg och sötning riktigt luftigt och poröst med hjälp av elvisp. Lägg över det andra med oljade sidan neråt och kavla/pressa ut till en jämn rektangel
-). På förmiddagen promenerade jag in till Clapham Junction med målet att köpa LIDL. Igår bakade jag också kanelbullar som blev jättegoda, smakade precis som orginalet om än lite mörare
s FB-sida och sedan ändrade jag liteoch la till en del ingredienser. Klä en brödform med bakpapper. LCHF BRÖD1 limpa6 ägg250 g keso1 dl hasselnötsmjöl2 dl mandelmjöl0,5 dl pumpafrön0,5 dl solrosfrön0,5 dl sesamfrön2 tsk chiafrön2 tsk hela psylliumfrön1 tsk salt2 msk fiberhusk2 tsk bakpulver1. Grädda på nedersta falsen i 175 grader i ca 75 - 80 minuter
Fräs detta i en stor stekpanna utan att det tar färg, i rikligt med smör. Häll över vitkålsblandningen i en ugnsfast form och toppa med riven ost, bestäm själv hur mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.