Kusinbak i mormors kök, rullande små degkulor som sedan skulle gafflas. I morgon firas det Mors dag, men eftersom det är jobbhelg för mig så blev det istället några havrekakor bakade till mamma och en extra tanke går till mormor
Dagarna fram till jul har en tendens att inte riktigt räcka till för allt man vill hinna med, som att baka t ex, så jag var inte sen att testa det busenkla recept på havrekakor med choklad som Karin med bloggen Karins kök delade med sig av häromsistens
Fylla upp frysen nu till vårens allapicknickár. Är så sugen på att plantera blommor nu på balkongen men vågar inte riktigt lita på att frosten är helt borta
Blanda samman alla ingredisenserna och kör i en köksmaskin tills det blir en deg. Havrekakor har en sån god smak och blir sådär goda och spröda så att de smälter i munnen och det är nästan omöjligt att bara ta en kaka
Och såklart tiggde jag till mej receptet och även de blev bakade nu på morgonkvisten. Blandaalla torra ingredienser och knåda ihop med smöret och sockret
Blanda ihop mjöl och bikarbonat i en skål. Dessa havrekakor med russin är så förbaskat goda. Lägg därefter i alla ingredienser i bunken och rör ihop till en smidig massa
Dels kan jag inte motstå vitchoklad, och jag är oerhört svag för choklad-salt smakkombinationen, men sen försöker jag också äta mer havre då det är bra för min mage, så jag kunde bara inte låta bli att baka dessa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.