Köttbullar och köttbullar, jag skulle väl snarast kalla dem köttbullsbiffar för av bekvämlighetsskäl, lättja och allmän motvilja att kladda med köttfärssmet, så formar jag dem med en matsked och gaffel till naggande goda små biffar
Du behöver. 4 Portioner500 GRAM Grytbitar av fläsk eller nöt2 DL Vatten2 MSK Soja1 STOR Gul lök1 Köttbuljongtärning1 BURK hela champinjoner3 DL Grädde1 TSK SvartpepparBörja
Dela laxen i mindre bitar, kör lite snabbt med en stavmixer(Det gör inget om det blir lite småbitar kvar)Blanda ner äggulor och fiberhusk Hacka löken och persiljan, riv skalet av citronenBlanda ner det i laxsmetenSalta och peppra efter egen smakForma biffar av smeten och stek på medelvärmeca 3 minuter på varje sidaJag serverade laxburgarna med lchf brödoch räkröra och lite sallad 4 port 4 laxfiléer
4 portioner Du behöver. 0,5 gul lök 1 klyfta vitlök 1 zucchini 4 kycklingfiléer1 röd chili 10 cm riven ingefära 1 burk kokosmjölk1 dl grädde koriander, röd curry, salt gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnseldfast form. Riv squashen grovt på ett rivjärn. Passa på att salta och peppra medan du pressar ut så mycket som möjligt av vattnet
Ett torskblock. Grädde. Philadelphia ost. Skalade räkor. Hackad spenat. Salt och peppar . Riven ost. Sötpotatis. Sätt ugnen på 200 grader och lägg in torskblocket i en ugnsform
Gjorde köttbullar till jul idag, så de fick göra gratängen sällskap på tallriken. Köttbullarna gjorde jag lite juligare med att, byta ut svartpeppar mot kryddpeppar istället
De här stora och enkla köttbullarna fick toppbetyg av barnen. Köttbullar med sirapsstekt savoykål. Stek köttbullarna i smör och rapsolja i en stekpanna på medelvärme tills de är genomstekta
I kväll blir det barnens favorit till middag - köttbullar fyllda med mozzarella och grillad paprika. Jag använder grädde istället för ägg att binda smeten med och tar pofiber istället för skorpmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.