Så idag färdigställde jag kakreceptet och provade att göra liteolika varianter. Jag har saknat att kunna bjuda på något litet till kaffet, när man får gäster
För några år sen upptäckte jag att magen krånglade lite igen…. Bakrecepten ser väldigt fina ut på bilderna men innehåller en hel del stevia, erytritol och olika typer av liknande artificiell smaksättning
Många av produkterna hittar du numera i vanliga välsorterade livsmedelsbutiker och hälsokostaffärer, men också på nätet ex vis hos Råvarubutiken, LCHF-butiken, Veganlife, Immun, Goodstore, Plushälsa , Bravara m fl
Jättegod LCHF vänlig glögg. LCHF glögg – mitt eget recept som jag hittade på för ca 8 år sedan. 1 blodapelsin (clementin funkar eller apelsin) halverad och lite pressad. 1/2 tsk riven apelsinskal. 2 dl björnbär. (2 dl stark sprit, tex citron vodka kan man ha i för att spetsa lita – kan även helt uteslutas. 1/2 tsk riven apelsinskal. 2 dl björnbär
Lägg baconet i ugnsformen och ställ in i mitten av ugnen i 225°C ca 10 minuter tills baconet ser stekt ut och fått lite färg. Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter till fläskpannkakan fått fin färg
Att utbyta tankar och funderingar och speciellt recept är spännande med Birgitta, jag som lagar många recept ur hennes kokböcker har en favorit så här i vintertider när vi är mycket i fjällen och grillar ute, jag tänker på min älskade kolbulle som jag tack vare Birgittas recept kunde äta även fast jag åt LCHF
Idag var vi ute i flera timmar och blev så frusna, när vi kom hem så tyckte vi att det vore så gott med glögg, det sagt så var det bara att koka ihop – enkelt är det också
Morbergs roséglögg, tyckte den lät intressant. Riv gärna över lite mer parmesan. 160 g bacon (jag tog 2pkt). Vispa ihop äggulor och riven ost, blanda ner 2-3 msk avsvalnat pastavatten. 160 g bacon (jag tog 2pkt)
Vi har bakat och bakat lite till. En liten dvärg guldhamster vid namn Silver. 100 g mjöl20 g kakao140 g socker1½ tsk bakpulveren nypa salt40 g osaltat smör1,25 dl mjölk 1 ägg0. 25 tsk vanilessens Färskostglasyr. 300g florsocker50 g osaltat smör125 g naurell färskost ( typ Philadelphia ) Värm ugnen till 175 g. Skeda upp i pappersformar och låt grädda i mitten i cirka 20-25 min. 20 g kakao. 1,25 dl mjölk. 25 tsk vanilessens Färskostglasyr. 125 g
Så han fick en sån är liten minigratäng med kyckling. Gratängen gjorde jag i en liten ugnsform. *Stek dom i stekpanna och krydda med lite salt, oregano, och chilipulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.