Jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte brukar vara speciellt förtjust i LCHF-bakverk… Jag har slängt muffinssmeter och haft mig som bara smakat konstigt men några favoriter har jag allt
Separera äggen och vispa äggvitorna i en skål för sig till ett fast vitt skum. Tillsätt sedan sötningsmedlet och vispa 1 minut till. Blanda innerhållet i alla 3 skålarna och häll sedan upp i en sockerkaksform eller liknande
Separera äggulan från äggvitan och blanda ner gulan med de torra ingredienserna. Vispa äggvitan med elvisp och rör försiktigt ner vitan i smeten tills allt har blandats ordentligt
Vispa under tiden ägg, sukrin och vanilj riktigt pösigt. Smält smör och choklad på låg värme i en kastrull3. Häll i chokladblandningen i äggblandningen och vispa lite till5. Häll chokladsmeten i en springform och grädda i mitten av ugnen i cirka 6-7 minuter6. Servera med en klick grädde och valfria bär 4 ägg. Häll chokladsmeten i en springform och grädda i mitten av ugnen i cirka 6-7 minuter
Till tårtan serverades lättvispad grädde samt hallon och blåbär. CHOKLADSQUASHTÅRTA (LCHF). På själva kalasdagen skar jag upp en rejäl bit och jag var nog inte den enda som toppandades efter den fikastunden
Skiva champinjonerna och strimla purjolöken. Stek dem i smör och lägg över i en bunke. Smält smör i en stekgryta och lägg i curry, sambal oelek, salt och vitlök, fräs till kryddorna
Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
När smöret har smält, lägg i nötter, mandelmjöl, kokos, sukrin melis och vaniljpulver. Hoppas du får en riktigt skön fredag, och tack för att du kikar in här och lämnar ett spår efter dig
Jag har ju letat mig galen efter substitut för pasta men inte hittat något bra, men igår satt jag och läste bloggar och fick tipset på pasta som ser ut och har ungefär samma konsistens som vanlig pasta
Vänd sedan ner gräddblandningen i chokladen och häll upp i portionsskålar. Varsågod Sara. -) Chokladmousse 4 port100 gram mörk choklad minst 70%2 äggulor 2½ dl grädde Smält chokladen i vattenbad
Kör därefter i de andra ingredienserna, och låt kniven gå tills smöret har bundit ihop allt. Börja med att köra pumpakärnorna och solroskärnorna som är hårdast, ca 15-20 sekunder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.