Hej på er,. Just nu är jag verkligen ofantligt dålig på att blogga, tiden bara springer iväg men nu har jag så himla många bra recept på lager att jag måste börja blogga innan minnet på datorn svämmar över
Smörgås à la Lowcarb. Efter att ha ätit mina Frökex med Kardemumma till morgonkaffet i flera veckor, så kom nu lusten att baka ett mjukt bröd med lite kolhydrater
Det var min tur att ha fredags frukost på jobbet och förutom att jag köpte frallor, så bakade jag ett LCHF- bröd som jag fick receptet på av en jobbarkompis
. Efter middagen idag som mamma lagade kände jag för att baka bröd, hittade ett vanligt brödrecept med gojibär i, men självklart när jag började leta ingredienser fanns ingen fil/yoghurt/kvarg att ha i
Nu är denna söndag igångkickad. Experimenterade fram ett helt ok LCHF-bröd, till det hade vi smoothie gjord på mango, jordgubbar, naturell yoggi och lite mjölk
Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna och saltet styvt med maskin (det ska gå att väna uppochner på skålen utan att det rinner ut)
Under min första månad med den här kosten blev det mycket ägg, bacon och kvarg till frukost, som ni förstår tröttnar man ganska lätt på detta och jag tyckte det blev svårt att få fram en bra och god frukost, som man även kunde hålla sig på ett tag
Detta är ett recept som tydligen ursprungligen kommer från LCHF-tidningen (som jag förövrigt måste börja prenumerera på), men jag fann det hos Egoinasmamma
Jag har bakat min variant på LCHF-brödet som ligger både på min blogg HÄR för att jag inte klarar för mycket fibrer, inte ens enligt LCHF, pga min gastric bypass-mage, antagligen
Jag lovade bilder på mitt Lchf-bröd och här kommer dom. )Det är det enda brödet jag har ätit nu denna veckan och jag har redan märkt hur magen blir plattare och hur jag vant mig av med "vanligt" onyttigt bröd, absolut ett bra alternativ till kolhydratsrikt bröd
Hittade detta när jag skulle köpa sukrin melis och mandelmjöl på Life och var bara tvungen att köpa det och prova det trodde dock att det skulle bli lite mer bröd men riktigt gott var det
Mackor av alla de slag är min stora last. Nu har jag bestämt mig för att försöka dra ner på det något. Men jag tycker inte det är gott med vare sig ägg eller fil på morgon
Äntligen, ett supergott LCHF-bröd. Jag kallar det för ”The Franska”…. Det är nog första brödet som jag har fått till en aning som ett riktigt bröd som dessutom har en liten hård skorpa på ytan
- Oopsies, lchf-bröd. Publicerad. 2015-09-10 / 12. 27. 00 | Kategori. Recept - Bakverk | 2 Kommentarer. Dessa godingar fixade jag snabbt ihop för någon dag sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.