Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka medhasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Det går snabbt och är inte bara nyttigare och billiagre att baka själv, man vet vad brödet innehåller och dessutom är det så mycket godare med hembakat bröd
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganache och hackade hasselnötter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med det ljumna vattnet. Pensla bröden med lite vatten precis innan du sätter in dem i ugnen, strö över solrosfrön
Här kommer länkar till en del av mina tidigare recept på mjuka LCHF-bröd. Efter att ha ätit mina Frökex med Kardemumma till morgonkaffet i flera veckor, så kom nu lusten att baka ett mjukt bröd med lite kolhydrater
Här kommer den utlovade Rabarber- och hallonsylten med chiafrön. Jag tyckte att det här blev ett kalasgott sätt att göra en mindre sockerrik sylt med god konsistens, men prova gärna själv
Låt svalna och servera sen till keso, fil eller yoghurt. Kanongod start på morgonen, keso med rostad müsli och syrliga hallon, lite ringlad honung över och pudrad med kanel
Pensla med vatten, strö flingsalt och pumpakärnor över. Experimenterade fram ett helt ok LCHF-bröd, till det hade vi smoothie gjord på mango, jordgubbar, naturell yoggi och lite mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.