LCHF-bröd
Matochbakverkstan
Matochbakverkstan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ugn: 175 grader i cirka 50-55 minuter Det här behöver du
  • 1,5 dl hasselnötter
  • 1,5 dl mandel
  • 2 dl sesamfrön
  • 4 dl linfrö
  • Kör ovanstående i en mixer
  • 1,5 dl fiberhusk, (jag hade 0,5 dl fiberhusk hemma och tog vetekross resten)
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk örtsalt
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke
  • 100 g smält smör
  • 7 ägg 500 g keso, (kan bytas mot 150 g riven västerbottensost/smakrik ost)
  • 1 liten burk vitlöksost, (jag tog Cantadou)
  • 2 dl turkisk yoghurt, (jag tog grekisk)
  • Blanda ihop
  • 1. Mixa alla nötterna i en matberedare och lägg över i en skål/bunke.
  • 2. Blanda ner fiberhusk, salt, bakpulver och örtsalt.
  • 3. Tillsätt äggblandningen och rör ihop alla ingredienser.
  • 4. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda näst längst ner, (jag gräddade på nedersta falsen) i ugnen på 175 grader i cirka 50-55 minuter, (50 min räckte i min ugn).

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.