~ 21 januari 9.00 frukost: ett glas vatten, chiapudding på 0.75 dl mandelmjölk, 0.75 dl grädde, 1.5 msk chiafrön, halv dl hallon och blåbär, 1 msk jordnötssmör, americano med 2 msk grädde.
12.30 lunch:
ett glas vatten, omelett på 2 ägg, halv äggvita, 1 dl prästost, 1 dl grädde, 25 g tupp i vin, 125 g stekta champinjoner, romansallad, röd paprika, americano med 2 msk grädde.
18.00 middag:
250 g pulled pork, 150 g coleslaw, vatten
21.30 avokado,
vatten
23.00 grönt
te, 3 choklad aka nyttobollar
~ 22 januari 9.00 frukost: ett glas vatten, äggröra på två ägg, 3 baconskivor, americano med 2 msk grädde.
11.30 americano
med 2 msk grädde.
14.00 lunch:
75 g pulled pork, 125 g stekta champinjoner, 100 g coleslaw.
18.00 valnötter
75 g, 3 glas vattem.
21.30 middag:
60 g sallad, skinkstek, halv dl gräddsås.
~ 23 januari 8.00 frukost: chiapudding på 1.25 msk chiafrön och 1 dl kokosmjölk, americano med 2 msk grädde.
~ 24 januari 9.15 frukost: ett glas vatten, chiapudding på 1.25 g Chiafrön & 1.25 dl kokosmjölk, halv dl hallon, americano med 2 msk grädde.
13.30 lunch:
två glas vatten, 175 g rökt sik, bladspenat, kruksallad, röd paprika, kall sås på turkisk yoghurt, limejuice, sambal olelek, worstersås & svartpeppar.
17.00 americano
med 2 msk grädde, 50 g nötter (cashewnötter, paranötter, macadiam)
20.00 middag:
vitkålsgratäng, oxsvans i sås på tomat, paprika, vitlök, gul lök, sherry, lagerblad.
~ 26 januari 9.00 frukost: ett glas vatten, 2 dl turkisk yoghurt, 1 msk kokosolja, 1 dl (50 g) nötter (cashew, para & macadima), 1 msk kakao.
12.00 lunch:
regnbågslax, sås på 100 g smör, citron, salt och peppar, 40 g ruccola, 40 g bladspenat, 25 g gurka.
13.30 americano
med 2 msk grädde.
19.00 middag:
ostpasta, 4 skivor bacon, en stekt äggvita, avokado.
~ 27 januari
9.00 frukost:
ett kokt ägg, ett glas vatten, chiapudding på halv dl cashewmjölk, halv dl grädde, 1 msk chiafrön, halv dl hallon, americano med 2 msk grädde.
Äppel är väl inte riktigt att betrakta som LCHF egentligen, men äter man LCHF men med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
FRÖKNÄCKE (LCHF)1 plåt1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön0,5 dl hela linfrön2 msk pofiber1 msk fiberhusk0,5 tsk havssalt0,5 dl (50 g) kokosfett utan smak (eller osaltat smör)2,5 dl kokoande vattenLite flingsalt att strö överGör så här. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och sprid ut till en kaka på ca 30x33 cm (jag la en plastfolie över och kavlade ut smeten)
Förra helgen testade jag att göra paj á la LCHF. 3 dl mandelmjöl. 1 bit purjolök, ca 300 g. 3 ägg. Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kylen i ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. 3 dl mandelmjöl. 2 kycklingfiléer 1 bit purjolök, ca 300 g 1 röd paprika. 3 ägg 2 dl riven ost
3 tsk bakpulver. 300 g naturell färskost (ex. Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter i 175 grader. Rör ihop philadelphia, pressad lime och 1/3 av limeskalet och bred sedan på kakan. 3 tsk bakpulver. 300 g naturell färskost (ex
LCHF Rostbröd 1 bröd. Grädda i ugnen ca 30-40 minuter. LCHF Rostbröd 1 bröd 10 medelstora ägg. Igår bakade vi ett väldigt gott ljust bröd som vi tänker använda som rostbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.