600 g torskrygg 130 g smör salt 900 g delikatesspotatis 2 dl smetana 1 citron, saft + rivet skal färsk pepparrot färsk körvel ev rom (t ex forellrom) smör, till stekning av fisken
Servera med kokt potatisoch ärtor. Smaka av med salt, peppar och kryddpeppar. Salta och peppra. Ingredients600g filé av kolja25g smörSaltVitpeppar-------------------50g smör3 msk vetemjöl6 dl mjölkSaltVitpepparCa 1 msk kryddpepparkorn, mortlade eller malda i kvarn--------------------900g potatis3 dl gröna ärtor. 900g potatis
Smaka av med salt och peppar. Börja med torsken. Dessutom ärlskar jag quinoa, sötpotatis, spenat och fetaost, och just de fyra sakerna kombinerar jag som oftast en en sallad till lunch och middag, så variationen är inte extrem alltid - och ingen vill se samma sallad på bild twentyfour-seven
Skär potatisen i tunna skivor och lägg dem i en oljad ugnsform. Salta och peppra. Potatis. Lägg en stor klick smör i en stekpanna och stek fisken på båda sidor, salta och peppra
Medan laxen tillagas pressa på citronerna ovanpå laxen. Personligen gillar jag skal på potatis så jag sköljer dem och sedan lägger dem i vatten och salta vattnet
Hemma i frysen hade jag lite spenat så därför fick det bli en spenatsås till den som jag kryddade upp med lite färsk citron och sedan serverades allt med pressad potatis
Jag bad honom köpa lite vit fisk så det blev en stor bit torskfilé och till detta fixade vi till en currymajjo med lite smått och gott och sallad därtill
Latmask som jag är ibland serverade jag potatisochgrönsakermed färdiggrillad kyckling och. Använd en hålslev att fiska upp grönsakernamed när de kokat klart
Skär grönsakerna i bitar och stek på dem i en rejäl klick smör. Det är så lätt att variera grönsaker. Den här varianten kan jag verkligen rekommendera och den som önskar mer protein lägger så klart till lite mer kyckling, men vi hade lite över i kylen och tog av det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.