Smaka av med lite fond, vitpeppar och salt, sätt åt sidan. Börja med att hyvla två stjälkar med hjälp av en mandolin, lägg hyvelspånen i isvatten, sätt åt sidan
Krama ur rotsakerna och blanda med såsen. Namasu är rätt uppe där med bla någon typ av Gomaae som en av de mer vanliga osouzai (お惣菜) till japanska måltider
En Japan- inspirerad kryddblandning med het wasabi och svarta och vita sesamfrön som passar riktigt bra till lax men som även gjorde sig fint i denna torsk- och räkpanna
Ingredienser Majonnäs För 7 dl majonnäs 2 st ägg 2 tsk dijonsenap 1 msk pressad citron eller äppelcidervinäger 4,5 dl extra mild olivolja 2 krm havssalt/himalayasalt 2 st stora vitlöksklyftor 1 st chili Efter tycke
Stekt rödspätta med klyftpotatis, kall sås och ärtorNär man har färsk rödspätta, vilket vi hade fått tag på häromdagen, blir man ju sugen på att panera och steka, och vi hittade därför på (inspirerade av diverse recept) en egen panering med örter och parmesan som blev jättegod
Servera och garnera med peppar och korianderblad. När rättikan är klar, tillsätt buljong, salt, sesamolja, selleri, korianderstjälk och koka under lock i en minut
Denna dressing gjorde jag till smarriga laxburgare med bröd. Det är lite sting i den från chilin och sötma från mangon, vilket ger en perfekt kombination
Foliepaket medrättikaoch vitlökssmör – grilltips LCHF. LCHF gratäng medrättika. Klä insidan på muffinsformen med bacon men tänk på att bacon drar ihop sig av värmen i ugnen så du måste klä formarna lite ”generöst”
Skala räkorna och hacka avokadon, finhacka löken och blanda med färskost och wasabi, bred ut blandningen över tortillan och rulla ihop till rullar, knyt ev ihop dem med gräslöksstrån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.