Laxsoppa – recept på krämig fisksoppa
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 6 potatisar, skalade och skurna i bitar
  • 1400 g laxfilé i tärningar
  • 11 dl frysta gröna ärtor
  • 11 stor morot, skuren i bitar
  • 11 gul lök, hackad
  • 110 hela kryddpepparkorn
  • 12 1/2 dl grädde
  • 11/2 kruka finhackad färsk dill
  • 13/4 dl hackad färsk gräslök
  • 11/2 kruka hackad färsk persilja
  • 1 saltKoka först ärtor och morötter 10 - 15 minuter. Tillsätt potatis, lök och peppar. Tillsätt vatten så det nätt och jämnt täcker potatisen och fortsätt att koka på svag värme tills potatisen är mjuk. (Det gör inget om den blir överkokt).
  • 1 Tillsätt laxen, dillen, gräslöken och hälften av persiljan samt grädde. Koka cirka 10 minuter och vill du ha mera vätska kan du hälla i mjölk.
  • 1 Före servering: salta och strö över resten av persiljan och bjud gärna på ett finskt rågbröd med en smakrik skiva ost.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.