Stek sparrisen på medelvärme i lite olivolja, salta och peppra. Jag känner att det jag studerar tar en del på krafterna, i själen och i hjärnan (därför ska jag inte fortsätta med det), men himla lärorikt och intressant är det, det måste jag ändå medge
Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, och lägg det pocherade ägget på parman
Toppa sedan medsparrisen. Börja med att koka äggen till de är så kokta som du önskar. Denna gång bjuder jag på en sallad gjord på kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris
Servera medsparris på laxen och ägget ovanpå. Stek eller grilla sparrisen och krydda med flingsalt. Vispa ihop äggulormed vatten och värm under omrörning, antingen i vattenbad eller på platta med låg värme tills den börjar tjockna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.