Den blivande finalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås. Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likheter med storkockarnas såser
Blomkålsmosmed chilitouch och wienerkorv. Koka upp vatten med en nypa salt och lägg i korven. Här ger jag rätten LCHF-liv med blomkål istället för potatis
Smaka av med salt och peppar. Men allra bäst med en blandning av allt - lyx. Vilken tur då att den var så enkel att göra och att jag hade alla ingredienser hemma till fler omgångar sås
Fast så fasligt länge sedan är det inte, det har inte ens gått tre veckor sedan vi mumsade i oss gösen med den där sötsura dillsåsen, signerad Leif Mannerström/Håkan Mårtensson
4 8 spättafiléer utan skinn (8 filéer motsvarar ca 600 g) ca 200 g rökt lax (200 g motsvarar ca 8 skivor) salt och peppar 1 1/2 dl matlagningsvin (eller lättsaltat vatten) 2 1/2 dl mild citronsås 1 1/2 msk inläggningslag med ättika 1/2 dl grovhackad dill 1 ask färska sockerärter/ sugarsnaps (à 150 g) smör till stekning Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ta av kastrullen från plattan och häll av vattnet, men spara lite att spä med. Har man inte blomkål hemma går det lika bra med broccoli eller så gör man solskensmos genom att blanda i finrivna morötter i det färdiga potatismoset
minuter i smör, avsluta med att tillsätta ärterna och örtsalt. Bland lingonen med stevia, låt stå. version utan all smör på tallriken och sockret i dem rårrårda lingonen
Blomkålsmosmed biffar gjorda på lokal köttfärs beställd från Glada Lådan och en champinjonsås. Blanda ner lika delar av creme fraiche och grädde, lite soja för färgens skull, grönsaksbuljong samt smaka av med salt och peppar
Struntade faktiskt i att blogga under helgen, ibland får man ju faktiskt prioritera annat som ex bara umgås med familjen ochmed den man älskar på kvällen, sitta och prata och mysa till nån film
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.