Skala och skiva potatisen. Lägg lite lök i bottnen därefter skivad potatis, ett varv med pepparkvarnen, den skivade laxen, lite dill och därefter lök och potatis igen
4 ca 400 g gravad lax i skivor ca 800 g kokt potatis (helst kall) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 200 g frysta gröna ärter Äggstanning 5 ägg 1 1/2 dl mjölk (gärna 3 %) 1/3 kruka hackad dill 2 krm salt 1 krm peppar Dillsmör 50 g smör eller margarin 1/3 kruka hackad dill Till servering citronklyftor Lägg till i inköpslistan
Servera laxpuddingen, salladen och skirat smör. Smörj en ugnsform med resterande smör. Vispa ägg och gräddmjölk till en jämn äggstanning och smaksätt med salt och peppar
Smältsmöret i en liten kastrulltills det är brunt (men inte bränt) och tillsättdärefter timjan. Ta upp dem med hålslev närde fortfarande är al dente, och lägg i enskål med kallt vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.