Gör helst laxpuddingen dagen innan den ska ätas om du har möjlighet. Tag ut ur ugnen och servera medskiratsmör, en citronklyfta och en dillkvist, timjan eller några ärtskott
späd ev med lite mer vätska. Under tiden vispa ihop creme fraiche med kräftosten ooch hummerfond. Låt allt puttra ihop några minuter, späd ev med lite mer vätska (vatten eller mjölk//grädde/creme fraiche)
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lägg laxfiléerna (tinade) med skinnsidan ner i en ugnsform. Laxfilébitar med fetaoströra. Ta ut laxen ur ugnen och lägg zucchinistrimlorna vid sidan av laxbitarna så att de får steka med de sista 5-15 minuterna
Servera gratängen med pressad potatis. Värm en stekpanna och fräs svamp och purjolök i smör eller olivolja i några minuter under omrörning och lägg i en ugnssäker form
Stek biffarna så att de blir gyllene på båda sidorna i en stekpanna med lite smör/olja i. Den här veckan har varit rätt intensiv så jag har inte hunnit blogga och den började i måndags med ösregn hela dagen vilket inte var så kul eftersom vi ändå var tvugna att gå ut på en promenad till en lekpark för att Felicia inte skulle börja klättra på väggarna här hemma
4 900 g potatis Citronsås 1 citron 2 dl crème fraiche salt peppar 150 g sockerärtor Spätta 800 g rödspätta 1 msk smör eller olja 1/2 ask ärtskott (à 100 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
smör. Kan hålla med de, det är väldigt gott. smör. Jag brukar oftast panera med ägg och mandelmjöl men den här gången gjorde jag på "riktigt" vis dvs med vetemjöl, ägg och ströbröd
Stek dem frasiga på medelvärme i rejält medsmör och rapsolja. Vispa ihop grädde, senap och äggulor lätt och krydda rejält med svartpeppar och lagom med salt
Servera med en citronklyfta (eller vinäger) och remouladesås. Riktig pub-mat ,fast hemma. Jag har ingen fritös så jag friterade i en vanlig kastrull, använde dock en digital termometer för att ha koll på temperaturen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.