Koka upp grädden tillsammans med grönsaksbuljongen. När blomkålen är klar, häll bort vattnet ur kastrullen och mixa blomkålen till en jämn och len puré tillsammans med den färdigkokta grädden
Mosa potatisen och vispa med elvisp till ett slätt mos. Förra helgen gjorde vi nämligen laxplanka för första gången, men inte sista för det här var riktigt gott och inte svårt att göra heller
Men, den här gången blev det serverat med lax och grönsaker vilket passade mycket bra till. Nåt som jag velat göra länge men inte gjort, eftersom jag inte haft någon stavmixer, var blomkålsmos så nu var det äntligen dags
Rostad vitlök går inte att jämföra med orostad. Det godaste blomkålsmoset jag någonsin ätit. I med grädde, smör, riven parmesan, persilja, rostade vitlöken, salt och peppar
Lägg blomkålen i en microtålig skål med lock. Häll i grädden och på med locket. Mixa blomkålen med en stavmixer, klicka i lite smör och tillsätt eventuellt mer grädde
Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Smaka av med salt och peppar. Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg ner sparrisen i 2 minuter. Öka ugnstemperaturen till 275°C med grilleffekt i vanlig ugn och 250°C i varmluft
Koka blomkålen tills den är mjuk, häll av vattnet och mixa med stavmixer till önskad konsistens. Det är lätt att själv freestyla med egna kryddor och örter
4 portionsbitar lax4 port potatismos2 dl creme fraichesaft + skal av 1 lime1 tsk fransk senap1/2 purjolök1/2 dl hackad dill1 äggsalt, pepparkokt broccolitomaträkordillkvistStrimla purjolöken fint och fräs den mjuk i smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.