Laxpirog med kallrökt lax
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port som huvudrätt
  • Deg
  • 4½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 350 g kokt kall potatis, grovt riven
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 30 minuter Kavla ut degen till en fyrkantig platta som är
  • 40 cm på en plåt med bakplåtspapper, pudra lite mjöl över så går det lättare att kavla
  • 15 cm purjolök, strimlad
  • 150 g skivade champinjoner
  • 400 g kallrökt lax
  • 2 hårdkokta ägg, hackade
  • 2 dl kokt kallt ris
  • 1 äggula
  • 1 dl fint hackad dill
  • ½ dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • salt och vitpeppar
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.