Ägg en cocotte med smetana, dilloch schalottenlökÄggulor från höns som har fått gå fritt och knapra i sig grönt lyser som små solar när man knäcker dem
Servera med en liten extra klick kaviar och en citronklyfta. Tror att färsk dill är min favoritkrydda man kan ha den till så mycket, längtar redan efter julbordets gravade lax som man med fördel fullkomligt dränker i dill
En klassisk smörgåstårta med lax, ägg ochdill. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Hit kan du med fördel förbereda dagen innan, men vänta till swrveringsdagen med garneringen
Toppa sen med räkor, ägg, rödlök, pepparrot ochdill. Bottna ett fat med potatisen och salta lätt. Bryn smöret precis före servering i en kastrull eller stekpanna och fördela smöret över salladen
Riv eller skär svampen i bitar och stek den gyllenbrun i rikligt med smör och strimlad salvia. Ta därefter upp ägget med en hålslev och lägg upp på flat tallrik
400 g pappardelle 2 bananschalottenlökar, skalade och finhackade 1 röd chilifrukt, finhackad 2 citroner, finrivet skal och saft 0,75 dl olivolja, mild 2 g äggula 150 g fetaost 400 g svamp, t ex skogschampinjoner eller kantareller 1 kruka färsk dill, hackad salt peppar olivolja, till stekning
Och min favoritpizza just nu är med ägg, färska champinjoner och tryffelolja. Den här varianten fick först ett lager med creme fraiche och finriven parmesan istället för tomatsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.