Så klart ska inte vi vara sämre och bjuder därför idag på ett recept på en smarrig laxpirog, som i alla fall vi tycker kan passa fint om man vill mumsa på en extra god middag på Valborgsmässoafton
Valet föll på en laxpirog som stod på veckomatsedeln som inte hade blivit tillagad ännu. Efter en helg på Högbobruk med mat som fick en att storkna så kändes det lite lamt att ens försöka sig på något direkt avancerad mat när man kom hem
Gillar man som jag lättlagad och god mat så kommer här ytterliggare ett guldkorn. Idag provade jag att fylla smördeg med en lax- och spenatröra som visade sig vara en riktig hit
Pirogdeg. Blanda mjöl, salt och bakpulver i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt riven potatis och rumstempererat smör och kör ihop till en deg
1. Pirogdeg. Blanda mjöl, salt och bakpulver i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt riven potatis och rumstempererat smör och kör ihop till en deg
Tina spenaten och krama ur vätskan. Sätt ugnen på 225 grader. Hårdkoka de 2 äggen och hacka dem. Skala och hacka lök och vitlök, fräs dem i smör utan att de tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.