Gnid in oxfilén med lökmassan. Jag serverad den gravade oxfilén på en bädd av ruccola och SauceVerte. Stoppa ner file'n med lök/kryddmassan i en fryspåsen
Lägg i laxen med skinnsidan neråt, salta och peppra. SauceVerte. Hackar den sedan fint med hjälp av en stavmixer och saft från 1/2 citron och några matskedar rapsolja. Blandar den sedan med drygt 2 dl majonnäs, 2 tsk dijonsenap, rejält med hackade örter och smakar av med salt och peppar
smaka av med salt. Sauceverte. Mixa spenaten, dillen och den pressade vitlöksklyftan i en mixerbunke tillsammans med lite av matyoghurten till en slät massa
Skiva den kalla potatisen och blanda med grönsaker och nötter. Blanda en vinägrett av olja, vinäger och senap, krydda med salt och peppar och slå över salladen
Den här gången fick det bli en lättgjord laxpaté. Vi åt den med enbart en sallad och en sås gjord på hälften aioli och hälften lätt creme fraiche och med smaksättning av pressad lime och örtsalt
Skär laxen i mindre bitar och kör den till mos i matberedare eller mal den med en köttkvarn. Ta färsen ur kylskåpet och blanda med matberedarens hjälp i grädden lite i taget
Smaka av med salt och peppar. Sätt en kastrull på spisen på mellanvärme. Lägg i alla ingredienser utom ägg och smör och koka tills det knappt finns vätska kvar i kastrullen
Smörj en bakform med olja eller smör, häll i smeten och ställ i vatten badet. Laxpaté. Sätt på ugnen på 175 grader och fyll en djup ugnsplåt med vatten och placera i mitten av ugnen
När vi blev äldre och började fira julen med bara familjen (utanför Jönköping) och den rätta laxpatén inte gick att få tag på, så provade mamma att göra egen
Jag har valt att utgå från Habanero som jag kombinerar med mango och då tagit fram denna sås. Jag har försökt ta fram en Hot sauce som ska likna de man får i Karibien som ofta är väldigt starka men har en viss fruktig sötma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.