Laxpasta - en krämig pasta med grädde, vitt vin, spenat och god smak av ugnsrostade små tomater
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram laxfilé
  • 115 cocktailtomater
  • 15 msk olivolja
  • 1200 gram fryst spenat
  • 1350 gram pasta som spagetti, penne, tagliatelle, farfalle eller valfritt
  • 11 klyfta vitlök
  • 11 msk mjöl
  • 12 dl grädde
  • 11 fiskbuljongtärning
  • 11 dl riven parmesan (valfritt)Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och dela tomaterna. Lägg tomaterna på en halva av en djup ugnsplåt. Häll på en msk olivolja, salt samt lite svartpeppar och blanda. Sätt in tomaterna och rosta dem under tiden du lagar resten ca 10 minuter. Ta ut tomaterna när du ser att de tappat vätska. Häll bort vätskan eller sug upp vätskan med hushållspapper och sätt in tomaterna igen. Tomaterna ska torka ihop lite och få färg men ej brännas. Sätt på en kastrull med vatten till pastan. Salta vattnet med ca 0,5 tsk salt. Pastasås: Gör såsen medan pastan kokar och tomater är i ugnen. Skala vitlöken och pressa den i en kastrull. Tillsätt 2 msk olivolja och fräs vitlöken någon minut under omrörning. Tillsätt mjölet och rör ut det. Tillsätt 1 dl kokvatten från pastan och rör ut till en jämn blandning. Tillsätt grädde samt fiskbuljongtärning och rör. Smaka av såsen med salt och vitpeppar. Koka pastasåsen på medelvärme i 5 minuter och rör då och då. Koka pastan. Tina fryst spenat i en skål. Eller skölj färsk spenat noga. Dax för lax: skär laxen i kuber ca 2x2 cm. Blanda laxen med en msk olivolja, 1 krm salt och 0,5 krm vitpeppar. Ta ut tomaterna och ställ åt sidan. Lämna ugnen på. Fördela laxbitarna med mellanrum på andra halvan av blecket med tomaterna. Sätt in tomaterna och laxen i ugnen ca 5 minuter tills laxbitarna är lagade och fasta. När du hällt av pastan blandar du den med såsen, tomaterna, spenat samt toppar med laxbitarna. Servera gärna laxpastan med riven parmesan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.