en medelstorfänkål. Det blir lite oförskämt att skryta sådär om man inte redan är en framstående matblogg med läsare som vi vet tycker vår lite svarta humor faktiskt är rolig
Paket400 g kallrökt lax, i skivor 1 purjolök, skuren i grova skivor 12 delikatesspotatisar, skrubbade och kokta 50 g smör 0,5 kruka dill, grovt skuren salt bakplåtspapper
Lägg sedan på löken som du skurit i klyftor, laxen och de hela tomaterna, salta och peppra lite mer, lägg sedan över rejält med färsk dill och längst upp en rejäl smörklick
Vänd fänkålen i olivolja i en ugnssäker form. Halvera de små fänkålshuvudena eller skär de stora i 4 klyftor. Koka fänkålen i vatten citronsaft och salt i en kastrull i 5 minuter. 4 små fänkål eller 2 stora
Lägg laxen i i folie, krydda med citronpeppar, flingsalt och nymald svartpeppar. Och till middag igår blev det laxpaket på grillen, såå gott kan jag säga, och till det lite Prosecco
Gör likadant med resten av fänkålen och använd resten av oljan och smöret. Smält hälften av smöret med hälften av oljan i en stor stekpanna på hög värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.