Laxpaj till middag
Kostrådgivare
Kostrådgivare
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Underbart gott! Från den här boken som jag verkligen kan rekommendera.
  •  
  • Jag använde färsk lax istället för kallrökt
  • 4 port Pajdeg:
  • 50 gram kokosolja (smak, luktfri)
  • 1 ägg 3 dl mandelmjöl
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk Chiafrön (eller bara sesamfrön)
  •  
  • Fyllning
  • 1 ägg 1 ½ dl kokosmjölk
  • 200 gram lax
  • 2 oo gram bladspenat
  • 1 dl purjolök
  • 3 tomater (urkärnade)
  • Parmesanost
  • Mixa ihop alla ingredienser och tryck ut i en pajform
  • Låt vila i kylskåpet i 30 min och förgrädda sedan skalet i 10 min på 175 grader Vispa ihop ägg och kokosmjölk
  • Skär lax och grönsakerna i bitar
  • Lägg spenat, purjolök, tomat och lax i pajskalet, häll över äggstanningen och strö över parmesanosten
  • Gratinera i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.