Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 75 g Arla® Svenskt Smör 2 dl vetemjöl ¾ dl Arla Köket Kesella® kvarg 2 msk vatten Fyllning 300 g laxfilé 1 liten purjolök 1 msk Arla® Svenskt Smör 100 g babyspenat 1 rivet skal av citron 3 ägg 3 dl Arla Köket® gräddmjölk 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 dl riven Arla® Svecia
Servera med sallad. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 125 g Arla® Svenskt Smör. 3 dl Arla Köket® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajdeg 125 g Arla® Svenskt Smör 3½ dl vetemjöl 3 msk vatten Fyllning 100 g skalade räkor 100 g kräftstjärtar 2½ dl Kvibille® cheddar riven 3 dl Arla Köket® vispgrädde 3 ägg 1 kruka färsk dill ½ tsk salt 1 krm peppar
Garnera med ev färsk timjan. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 40-50 min. 125 g Arla® Svenskt Smör. 2 msk Arla® Svenskt Smör. 1 dl Arla® mjölk. 2½ dl Arla Köket® vispgrädde. 150 g Arla® Svecia, riven. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning. 1 gul lök 250 g fänkål 2 msk Arla® Svenskt Smör 150 g kallrökt lax 2 tomater 2 msk hackad färsk timjan 3 ägg 1 dl Arla® mjölk 2½ dl Arla Köket® vispgrädde rivet skal av 1 apelsin 150 g Arla® Svecia, riven ½ tsk salt 1 krm svartpeppar
Vispa samman grädde med ägg, dill och citronsaft. Fyll pajskalen med stekt purjolök och lax. 1Snitta purjolöken längs med och skölj noga. Grädda på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills pajen känns fast och lyft sig en aning
I bland köper vi på oss lite väl mycket lax och det kan då vara bra att baka en laxpaj. Vi äter mycket rökt lax här hemma, oftast till frukost tillsammans med krämig äggröra
Lax- och spenatfyllning. Skriv utE-postFacebookTwitter Pajskal. Ibland behöver man lyxa till vardagen, och med en söndag helt utan vettiga planer blev det som det blev med veckans matlådor
Vi hade ost med dill och persilja hemma i vår kyl men det går säkert att använda annan smak också, varför inte örter eller kanske vitlök - välj smak efter fyllning
Fräs lök och spenat, smaksätt med kryddorna, ha i kesella, keso och smula i fetaosten. Lägg skivor av laxen i pajskalet, toppa med fyllningen och vispa sedan ihop ägg och mjölk och häll jämt över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.