Denna värmande och krämiga kikärtsgryta med kokosmjölk och brysselkål var precis vad som behövdes dennamörka onsdag då vi vaknade upp med vetskapen om att Trump blir USA
Gott och hyfsat enkelt, särskilt om man har en matberedare till degenDen här pajdegen blir faktiskt krispig och kan så klart fyllas med din favoritfyllning
Dennalaxpaj är underbart krämig och fräsch att servera nu till våren och sommaren. Jag har använt varmrökt lax men det fungerar bra att byta ut den mot kallrökt lax också
Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa, tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga bottnen med en gaffel
Bred ut smörkrämen och ett litet lager grädde på den undre bottnen. Smörkräm. Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Dock hade vi en Elsa som skulle cykla på sin trehjuling mest hela tiden, så vi fick äta i omgångar. Eller cykla är lite fel ordval, det fick fungera mer som en sparkcykel
denna årstid är inte uppiggande med regnrusk och mörker. Hur har ni det i höstmörkret. Även om vi tänder ljus, dricker varmt och försöker mysa till det i tillvaron lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.