Laxlasagne med spenat och ostsås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 lasagneplattor
  • 11 purjolök
  • 12 msk smör
  • 1350 g färsk spenat
  • 1350 g kallrökt lax i bit
  • 1½ dl hackad dill
  • 1 salt, peppar
  • 11 liter mjölk
  • 11 dl vetemjöl
  • 13 dl riven lagrad ost
  • 1 färsk spenat
  • 150 g tärnad kallrökt lax
  • 1 dill och ev skivade polkabetorSätt ugnen på 200 grader.
  • 1 Snitta, skölj och skiva purjolöken. Fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt spenaten och låt den slakna. Skär laxen skinnfri och i små tärningar. Vänd ner lax och dill. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Mät upp mjölken i en kastrull. Vispa ner mjölet. Koka upp såsen under omrörning och låt den sjuda 5 minuter. Ta såsen från plattan. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Smöra en oval ugnsfast form. Varva sås, lasagneplattor och laxröra formen. Avsluta med sås.
  • 1 Grädda i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter.
  • 1 Garnera med färsk spenat, tärnad kallrökt lax, dill och ev skivade polkabetor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.