1 dill
och ev skivade polkabetorSätt ugnen på 200 grader.
1 Snitta,
skölj och skiva purjolöken. Fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt spenaten och låt den slakna. Skär laxen skinnfri och i små tärningar. Vänd ner lax och dill. Smaka av med salt och peppar.
1 Mät
upp mjölken i en kastrull. Vispa ner mjölet. Koka upp såsen under omrörning och låt den sjuda 5 minuter. Ta såsen från plattan. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
1 Smöra
en oval ugnsfast form. Varva sås, lasagneplattor och laxröra formen. Avsluta med sås.
1 Grädda
i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter.
1 Garnera
med färsk spenat, tärnad kallrökt lax, dill och ev skivade polkabetor.
funkar även med räkor. Tillsätt kräftosten o saften från den halva citronen o låt puttra i 5 min , tillsätt resten utom kräftstjärtarna o smaka av med salt o peppar. Låt allt få små koka i 10 min medans pastan kokar, häll i kräftstjärtarna o rör om
) Till middag i veckan serverades därför en kräftpasta med dill- och tomatsås. Efter alla dessa kladdkakor var det riktigt gott med något osötat att stoppa i magen
Avsluta med lasagneplattor ochostsås. Lägg först ett tunt lager ostsås i en ugnsform, varva sedan lasagneplattor, spenat, lax, timjan, lite svartpeppar ochostsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.