Laxlåda på glöden
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • skinnfri laxfilé
  • 1 apelsinläsk
  • 1 apelsinsaft
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 vit balsamicovinäger
  • 1 grädde
  • 1 créme fraiche
  • 1 ingefära, färskriven
  • 1 parmesan, riven
  • 1 hackad dill, färsk
  • 1 smör, skirad
  • 1 salt och peppar1. Salta och peppra laxen. Smörj dosan med det skirade smöret och lägg i laxen. Häll på apelsinläsk, samt saften från apelsin, grädde, ingefära, buljongtärning och vit balsamicovinäger.2. Smöra ut créme fraiche och strö över den rivna parmesanen.3. Strö över dillen och lägg på locket och ställ in på glöden eller på grillgallret. Låt stå i 15–20 minuter.4. Värm snabbt brödet på glöden och servera tillsammans med laxlådan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.