Skär den i mindre bitar och koka i saltat vatten. Skölj och dela broccolin i mindre buketter. Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress
Och BILLIGT. Och vill ni variera tillbehören lite så har jag ett tips. När jag gick på låg- och mellanstadiet och vi fick blodpudding i bamba hoppade jag över potatisbullarna
Skala och koka potatisen. Pressa ner potatisen i en bunke och blanda med salt, peppar, riven schalottenlök, ägg och äggula och arbeta samman så att blandningen går att forma till bullar
Den här veckans vego får kort och gott bli potatisbullar, men av det lite lyxigare slaget. Superbra att göra när man fått kokt potatis över, och vill göra något lite mer av de gamla hederliga potatisbullarna
Men även den kan man ju nyttighetsförstärka och piffa upp med lite extra gott tillbehör. Idag får det alltså bli potatisbullar som jag har förstärkt med chiamjöl, parmesan och en god kryddblandning
Jag tror - som jag sagt tidigare - på balans i livet, och att man faktiskt kan unna sig att hoppa över skaklarna emellanåt om resten av maten är nyttig och genomtänkt
Dagens lunch bestod av potatisbullar med lingon och apelsin. Vi behövde snabbt få i oss någon mat och när jag öppnade kylskåpet hittade jag pressad potatis och ett paket bacon och detta fick bli grunden till vår lunch
Hemmagjorda potatisbullar är fantastiskt gott och enkelt att göra. Blandningen ska bli i konsistens som mellan en sockerkakssmet och en kakdeg, dvs ganska fast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.