Laxknyten med kryddsmör, färskpotatis, rädisor och fänkål
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g lax, benfri och skinnfri
  • 180 g rumstempererat smör
  • 1200 g färskpotatis
  • 11 knippe rädisor
  • 11 fänkål
  • 11 msk chilipulver
  • 11 citron
  • 11 tsk fänkålsfrön
  • 11 tsk kummin
  • 11 vitlöksklyftaTvätta och koka potatisen i saltat vatten.
  • 1 Mortla fänkålsfrön, kummin och chilipulver. Blanda sedan med rumstempererat smör och riv ner vitlök.
  • 1 Dela potatisen i halvor och fördela den på fyra foliebitar.
  • 1 Skär laxen i fyra bitar och lägg en laxbit på varje foliebit.
  • 1 Tvätta rädisorna i kallt vatten och skär bort blasten och dela dem på mitten och fördela på foliebitarna.
  • 1 Skär fänkålen på längden i tunna skivor och lägg två skivor på laxen.
  • 1 Klicka 20 g smör på varje folieknyte och riv citronskal över. Dela sedan citronen på mitten och pressa saften över. Vik ihop foliebitarna genom att vika från hörn till hörn.
  • 1 Grilla laxknytena under lock på medelvärme i minst 20 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.