Häll av mjölken och mixa purén med smör och smaka av med persilja och lite vitpeppar. Finhacka schalottenlöken och lägg i kastrull med citronjuice och vitt vin
Lägg alltsammans i en ugnsfast form med bakplåtspapper i botten. Citronsås. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 5 minuter Tillsätt citronskal och smaka av med salt och peppar. 4 bitar laxfilé
Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Nedan får du ett recept på en god laxfilémed soltorkade tomater, basilika och fetaost. Idag har jag varit ledig och började dagen med att äta en mysig hotellfrukost med min syster
Nästa gång skall jag nog slunga med lite spenat i fyllningen för att få in lite dekorativ grön färg. Tomatsåsen hade jag faktiskt färdigköpt med en smak av oliv
Pensla laxen med senapsblandningen och vänd den i ströbrödsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med kokt potatis, kokta ärter, kokta sockerärter och citronklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.