1250 g
kavring 100 g smör Fyllning: 4 st gelatinblad 250 g lax varmrökt, rensad 2 dl crème fraîche 2.5 dl turkisk yoghurt 0.5 st rödlök 1 dl hackad dill peppar 1 msk pressad citronsaft Garnera med: rom gräslökFinfördela kavringen i matberedare. Smält smöret och blanda med kavringen. Tryck ut till en botten i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Ställ i frysen under tiden fyllningen görs.
1 Blötlägg
gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
1 Mosa
laxen med en gaffel. Blanda crème fraiche, yoghurt, hackad lök och dill. Rör i laxen och smaka av med peppar och citronsaft.
1 Ta
upp gelatinbladen och smält på svag värme i en kastrull. Rör ner i fyllningen. Häll fyllningen i formen och ställ kallt i minst 4 timmar.
1 Ta
ur cheesecaken ur formen och garnera med rom och gräslök.
29 Jun. 07. 37. Twitter. Facebook. Silltårta - med kräftmarinerad sill + matjessill. 0kommentarer. Blev bara så förbaskat sugen på lite mera Midsommarmat – så jag ”snodde ihop” en silltårta härom kvällen
Bilden på Annelis laxcheesecake får ni ha överseende med, vi lovar att kvalitén på bilden absolut inte alls har något att göra med kvalitén och smaken på laxtårtan, för halligalligod var den verkligen
Den här goda laxcheesecaken hade vi med oss till midsommarfesten. 8-10 portionerBotten200 g kavring75 g smörFyllning3 gelatinblad 300 g rökt lax400 g Philadelphiaost3 dl créme fraiche3 msk riven pepparrot3 msk finhackad dill1 lime1 liten rödlökGarnering1 burk stenbitsromCitronskivor2 dl handskalade räkor250 g rökt laxLite dillSmält smöret
Laxcheesecake. Klassikerna på sillbordet byter jag inte ut i första taget. Dock kan det vara roligt med uppstickande gästspel som kompletterar de gamla trotjänarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.