Laxcheesecake
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g kavring
  • 1100 g smör
  • 14 st gelatinblad
  • 1250 g lax
  • 12 dl crème fraîche
  • 12.5 dl turkisk yoghurt
  • 10.5 st rödlök
  • 11 dl hackad dill
  • 1 peppar
  • 11 msk pressad citronsaft
  • 1 rom
  • 1 gräslök
  • 1250 g kavring 100 g smör Fyllning: 4 st gelatinblad 250 g lax varmrökt, rensad 2 dl crème fraîche 2.5 dl turkisk yoghurt 0.5 st rödlök 1 dl hackad dill peppar 1 msk pressad citronsaft Garnera med: rom gräslökFinfördela kavringen i matberedare. Smält smöret och blanda med kavringen. Tryck ut till en botten i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Ställ i frysen under tiden fyllningen görs.
  • 1 Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  • 1 Mosa laxen med en gaffel. Blanda crème fraiche, yoghurt, hackad lök och dill. Rör i laxen och smaka av med peppar och citronsaft.
  • 1 Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme i en kastrull. Rör ner i fyllningen. Häll fyllningen i formen och ställ kallt i minst 4 timmar.
  • 1 Ta ur cheesecaken ur formen och garnera med rom och gräslök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.