Salta och peppra laxen och lägg den på spenaten. Riv parmensanen grovt och lägg den på fisken. Servera tillsammans med pressad potatis, citronklyfta, grönsaker och gärna några färska räkor
Lax Walewska på Gourmetmorsans vis. Ska meddelas att herr O här hemma blev helt såld på såsen, och jag ska tillägga att den var helt oemotståndlig Ja´hela rätten faktiskt fick full pott
Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Enligt tradition hade vi en nykomling på julbordet. Lax (och röror. ) lär jag aldrig tröttna på. Mosa laxen med en gaffel i en bunke tillsammans med senap, lök och crème fraiche
snarare en något look-alike wannabie med lax. 4st 100g Laxbitar4msk Flytande smörHavssalt och vitpeppar från kvarnDill och citronsås. Pensla laxen med lite smält smör, krydda med lite salt & peppar, ställ in mitt i ugnen på ca 150g i ca 15min till fisken blir klar och fast i köttet. 100g Lax
Ta i när det gäller de färska örterna som laxen ska vila på när den är i ugnen, som ni ser på våra bilder så var vi lite för snåla, dom har nämligen en tendens att krympa mycket mer än vad man kanske kan tro
Men tror och hoppas på Sanna eller Ace Wilder. Så jag tänkte bjuda er på en favorit i repris. 1 pkt färsk pasta , tex tagliatelle. 400 g lax utan skinn i bitar. Tillsätt laxen och låt koka 2-3 minuter. 1 pkt färsk pasta , tex tagliatelle. 400 g lax utan skinn i bitar
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Ta ut och tina laxen om den är fryst. Lax. Lägg sötpotatisskivor och purjolöksstrimlor i en ugnsfast form och lägg laxfiléerna över
Jag kan tänka mig att det blev extra god just för att det var hemmaodlade, nyskördade tomater, men jag har gjort den på köpta också och det var himmelskt gott det med
Lägg det djupfrysta köttet i en ugnssäker form, sätt formen på galler i nedre delen av ugnen. Lägg det varma köttet i en bunke eller en rymlig fryspåse, häll över lagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.