Laxburgare med wasabimajonnäs och mangosalsa
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Laxburgare 2 port + matlåda
  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 1½ msk potatismjöl
  • purjolök, fint hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • några stänk tabascco
  • 1 tsk koriander
  • hackad dill
  • 2 msk rapsolja, gärna med smak av citron eller vitlök
  • Dela laxen i bitar och kör i mixer/matberedare, du kan också finhacka den om du föredrar det.
  • Blanda samman laxfärsen med övriga ingredienser och låt det stå en stund och "sätta sej".
  • Forma färsen till lagom stora biffar, vi gjorde 6 små, och stek någon minut på båda sidor.
  • Servera med valfria tillbehör.
  • Mango- och avokadosalsa
  • 2 dl finhackad mango
  • 1 avokado, tärnad
  • ½ lime, rivet skal och pressad saft
  • 5 cm purjolök, fint hackad
  • några stänk tabascco
  • salt
  • Blanda samman alla ingredienser försiktigt, smaka av och låt salsan stå kallt till servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.