På kvällens meny stod laxburgaremed pommes och hemgjord aioli och så fick det förstås bli. Tanken var att jag skulle gjort egna stora pommes men tiden sprang ifrån mig och det fick bli en snabblösning med färdiga
Blanda samman majonnäs, kesella, rödlökoch dill, smaka av med pepparrot och citron. Hacka räkorna grovt och rör ner i röran, smaka av med salt och peppar
Bryn kycklingfiléerna i resten av oljan i stekpannan och krydda med salt och peppar. Toppa med krasse (vet dock inte vart krassen tog vägen på bilden…)
Jag tycker att julbordet ibland kan vara lite övermäktigt – det är många smaker, ganska ”tung” mat, bröd och annat som lätt gör en väldigt mätt väldigt fort, så jag har varit på jakt efter en god sallad att ha till all den klassiska julmaten
Fläskfilén är fylld med knaperstekt bacon och stekt lök – saftigt och mycket smaker. I lördags på landet gick jag "all in" med kött, potatis och tillbehör
Häll på balsamvinäger och krydda med timjan. På ICA´s hemsida hittade jag ett recept på Karamelliserad Rödlökmed getost som skulle vara till en lammburgare
Det bästa med introduktionen av denna sallad var att både mor och svärmor gjorde klart att de INTE tyckte om getost men jag kan säga att båda ändrade sig efter att ha smakat denna sallad
ex solros – eller pumpakärnor. Lägg i sötpotatisen och sänk till medelvärme. Ett väldigt fint salladsalternativ att ha med på julbordet om du frågar mig
Vi hade gäster i helgen och vi grillade kyckling som vi åt med denna fräscha bulgursallad. När jag kokar bulgur låter jag lite grönsaksfond och en pressad vitlöksklyfta koka med i vattnet, det ger supergod smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.