Laxburgare med kräftröra på rågbröd
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 10.5 dl gul lök
  • 11 dl hackad dill
  • 11 st ägg
  • 11 tsk salt
  • 11 krm nymald peppar
  • 1 smör
  • 11 st burk kräftstjärtar
  • 10.5 dl majonnäs
  • 11 dl lätt crème fraiche
  • 13 msk hackad gräslök
  • 1 salt, nymalen svartpeppar
  • 1 rågbröd
  • 1 grönsallad
  • 1 gurka
  • 1 rädisor
  • 1 salladslök
  • 1500 g laxfilé 0.5 dl gul lök finhackad 1 dl hackad dill 1 st ägg litet 1 tsk salt 1 krm nymald peppar smör Kräftröra: 1 st burk kräftstjärtar 170 g avrunnen vikt 0.5 dl majonnäs 1 dl lätt crème fraiche 3 msk hackad gräslök salt, nymalen svartpeppar Servera med: rågbröd rostat danskt grönsallad gurka färsk rädisor salladslök strimladTa bort skinn och ben och mixa laxen grovt i matberedaren. Blanda i lök, dill, ägg, salt och peppar. Forma till 4 burgare.
  • 1 Kräftröra: Låt kräftorna rinna av väl och grovhacka dem. Blanda kräftstjärtar, majonnäs, crème fraiche, gräslök salt och peppar.
  • 1 Stek burgarna i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida, eller grilla dem över glöd.
  • 1 Servera burgarna på rostat rågbröd med sallad. Toppa med kräftröra, skivad gurka, rädisor och strimlad salladslök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.