Laxburgare med citroncréme
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 11/2 gul lök
  • 13 msk hackad dill
  • 11 litet ägg
  • 11 tsk salt
  • 11 krm nymald peppar
  • 1100 g rumsvarm philadelphiaost
  • 11 dl turkisk yoghurt
  • 1 rivet skal av 1/2 citron
  • 1 flingsalt
  • 1 nymald peppar
  • 1 färsk gurka
  • 1 strimlad salladslök eller purjolök
  • 1 sallad
  • 1 bröd, gärna grillat danskt rågbrödTa bort skinn och ben och mixa laxen grovt. Skala och finhacka löken. Blanda lax, lök, dill, ägg, salt och peppar. Forma färsen till 4 burgare.
  • 1 Grilla burgarna över glöd, cirka 4 minuter på varje sida.
  • 1 Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med skivad gurka, citroncrème och strimlad salladslök.
  • 1 Citroncrème: Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.