Inkokt lax Mannerströms style. Valet föll på inkokt lax med tillbehör, en rätt som är faktiskt var ny för mig i matlagningssammanhang så det fanns ingen anledningen att tveka
Bryn nötfärsen i tex. Till middag idag hade jag fått en önskan om tacos, men det ville jag inte ha, samt att jag försöker tömma frysen och använda vad jag har hemma
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. 2 dl creme fraiche. 2 tsk ingefära. 2 tsk paprikapulver. 2 tsk citronpeppar. 2 tsk vitlökspulver. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer. 2 dl creme fraiche. 2 tsk ingefära. 2 tsk paprikapulver. 2 tsk citronpeppar. 2 tsk vitlökspulver
Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken. Lägg räkorna ovanpå laxen. Värm ugnen till 200°. Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 min
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Det som gör det sista lyftet i smaken, är att strax innan de är klarar, pressa över en halv citron över filéerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.