varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Sist Johan var och hälsade på mig tog vi bilen till Ica Maxi och shoppade loss
In, marinera laxen, röja i köket, städa ur kylen, plocka ihop sopor, starta sous viden, hugga sparris, rensa i uterummet, glömma att ta fram äggen, plocka ärtskotten, inventera vinförrådet och blogga
Den här ugnsbakade saftiga laxen med en len citron ochbasilikasås fick bli veckans fiskrätt. Vi åt den med pressad potatis och en sallad gjord på rödbetsblast
Lax är barnens favoritfisk och den är ju tacksam att tillaga på allehanda sätt. Och precis som Viveka Lärn skriver i sin kokbok, så var lax lyxmat och torsk vardagsmat när jag var liten
Vi köpte varsin bit varmrökt lax, sparrisoch lite sallad. Hetta upp en stekpanna med smör och stek sparrisen tillsammans med pressad vitlök och krydda med salt och citronpeppar
Koka upp lika mycket cream fraiche och matlagningsgrädde om du valt att använda matlagningsgrädde (det går även att reda av spadet från sparrisen), smaksätt med valfri buljongtärning (ex
lax,. Lax ochsparris. sparris,. Vispa ihop äggulor med vatten och värm under omrörning, antingen i vattenbad eller på platta med låg värme tills den börjar tjockna
Förutom sparris kom jag den här gången hem med ett saftigt litet rökt gåsbröst och en hjort- och vildsvinskorv, som förtärdes i parken igår på årets första picknick
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.