Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakpapper. Bred blandningen över laxen och baka i ca 20 minuter tills laxen är klar. 1,2 kg laxfilé med skinn
Ja – ni fattar, laxbitarna fick på sig lite flingsalt med limesmak först, sen påplankan som jag oljade lite innan, moset klickade jag lite ”rustikt” runtomkring
Salta laxen runt om och strö över chiliflakes. Vänd ner grönsakerna och servera salladen till laxen. Lägg laxenpågrillplankan och grilla i indirekt värme under lock 20–30 min
Lax Walewska på Gourmetmorsans vis. Ska meddelas att herr O här hemma blev helt såld på såsen, och jag ska tillägga att den var helt oemotståndlig Ja´hela rätten faktiskt fick full pott
Skär den rökta laxen i småbitar. Tillsätt laxen och efter några sekunder grädden. Blanda ner i pannan med laxen, tillsätt Parmigiano Reggiano samt färskmalen svartpeppar och hackad dill
Ta ut och tina laxen om den är fryst. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Lax. Lägg sötpotatisskivor och purjolöksstrimlor i en ugnsfast form och lägg laxfiléerna över
Salta och peppra laxen och lägg den på spenaten. I veckan fick jag tipset om det här receptet av en kollega och laxen blev precis så god som han beskrev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.