Lax- och squashgratäng
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g squash
  • 11 gul lök
  • 11 ½ msk olivolja
  • 11 vitlöksklyfta
  • 11 ½ dl vitt vin
  • 12 dl crème fraiche
  • 14 bitar laxfile´
  • 1½ tsk salt
  • 1 Nymald vitpeppar
  • 12 dl riven ost
  • 1500 g squash 1 gul lök 1 ½ msk olivolja 1 vitlöksklyfta 1 ½ dl vitt vin 2 dl crème fraiche 4 bitar laxfile´ ½ tsk salt Nymald vitpeppar 2 dl riven ostSätt ugnen på 200 grader.Skölj,skala och tag bort kärnhuset i squashen och riv den grovt. Skala och hacka löken,fräs den mjuk i olja utan att den tar färg. Pressa ned vitlöken i squashen,blanda ned detta i löken och fräs ytterligare några minuter Slå över vinet och låt det koka in nästan helt. Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Lägg laxfiléerna i en smord ugnsfast form. Häll över squashröran och strö den rivna osten över alltsammans. Gratinera mitt i ugnen cirka 15 minuter. Servera med kokt potatis, tomat och citron. Gratinera mitt i ugnen cirka 15 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.