Jag tror det mest beror på att jag var på Malmö Saluhall igår, och där köpte med mig två fantastiskt fina djupa tallrikar, som jag såklart direkt ville inviga
Barnen åt hellre resterna av Flygande Jacob. Var bara tvungen att blanda till en potatissallad och till det lite varmrökt lax som känns lite påskig ändå
Så då hittade jag på lax på spenatbädd med fetaost och citron-crème fraiche. Jag har mest bara suttit och njutit och lärt mig ett nytt skrivprogram för mitt (hobby-)skrivande
Spenat, fetaost och soltorkade tomater också. Lägg ner laxbitarna på rad. salt och peppar. In i ugnen på. Fräs vitlök i olja och blanda ner spenaten och fräs tills den mjuknat
Hetta upp smör i en gjutjärnsstekpanna, och stek två laxbitar i taget på medelvärme. Fördelen med lax är att den är lätt att arbeta med, och ganska tålig för diverse experiment
(Annars steker du laxen på samma vis som nedan och häller över allt i grytan. Använd en wokpanna eller stek laxen i stekpanna och låt allt koka ihop i en större gryta
Btw, i söndags var jag och brorsan (som tillsammans med några polare driver webshopen och företaget Owl Streets som har hjälpt mig att göra boken Bloody Good Vegetarian BBQ) på Hornstulls Marknad och krängde böcker och affischer
Ta upp med hålslev och låt rinna av på en bit hushållspapper. Och gult, det måste vara något gult i maten tycker jag såsom tex ägg och gulbetor som jag har i receptet nedan
Stänk lite pressad citron och vin på fisken. Det är dagar som kommer att fyllas med arbete, stress, sorg och förhoppningsvis med skratt och mycket glädje
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.