Lax och skaldjurslasagne
Milda.se
Milda.se

Lax och skaldjurslasagne

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g rökt lax
  • 300 g skalade räkor
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 3 msk Milda flytande margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk chilisås
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • malen
  • 1 pkt lasagneplattor
  • 1 dl riven ost
  • sallad

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C. Skär lax och räkor i mindre bitar. Hacka dill, gräslök och oliver och blanda med lax och räkor i en bunke.

    Häll Milda flytande margarin i en kastrull. Vispa ner mjöl i matfettet. Tillsätt sedan lite mjölk i taget samtidigt som man vispar i kastrullen. Låt såsen koka upp under omrörning och sjuda i ca 3 minuter. Dra av kastrullen från värmen, tillsätt tomatpuré, chilisås, salt och peppar.

    Smörj en ugnssäker form. Häll ett tunt lager sås i botten av formen och täck med lasagneplattor. Lägg på en tredjedel av lax och räkröran. Täck på nytt med plattor och häll över sås. Fortsätt varva plattor och röra. Avsluta med plattor och sås.

    Strö riven ost över och grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter, Servera lasagnen med en krispig sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.