Lax- och räkpaj
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-6 port Pajskal
  • 3½ dl dinkelmjöl (eller 3 dl vanligt vetemjöl)
  • 150 g smör, tärnat
  • 2 msk kallt vatten
  • 30 minuter Nagga botten på pajskalet och grädda mitt i ugnen på
  • 150 g gravad eller kallrökt lax, strimlad
  • 100 g skalade räkor
  • 10 cm purjolök, strimlad
  • 5 blad från svart- eller grönkål
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl riven smakrik ost (vi använder Västerbottensost)
  • hackad dill
  • svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.