Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning: 1 gul lök 250 g fänkål 2 msk Arla® Svenskt Smör 150 g kallrökt lax 2 tomater 2 msk hackad färsk timjan 3 ägg 1 dl Arla® mjölk 2½ dl Arla Köket® vispgrädde rivet skal av 1 apelsin 150 g Arla® Svecia, riven ½ tsk salt 1 krm svartpeppar
Rör ihop färskost, senap och flytande honung och bred på laxen. 150 g Arla® färskost naturell. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 6 bitar laxfilé, á ca 150 g ½ tsk salt 150 g Arla® färskost naturell 1 msk dijonsenap 1 msk flytande honung ½ dl mandelspån ev hackad färsk gräslök
Gör så här Blanda ihop ingredienserna till wasabikrämen och ställ i kyl. Häll av och lägg i isvatten. Servera laxen på tallrik med wasabikräm, hyvlad och kokt blomkål
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Jag gravade laxen enligt detta recept, och senapskrämen ochreceptidén kommer från duktiga Pytte och hennes bok Bjud hem
Jag brukar göra den lite olika varje gång beroende på vad jag har i kylskåpet, idag använde jag till exempel grädde och fryst spenat men här kommer ett enkelt och jättegott recept som jag provade fram tidigare i höstas
Kommentarer
Tomas Heldaeus
För mycket vätska. Testa i låg pajform istället.
Logga in eller Registrera för att kommentera.