Idag hag jag lagat lax till lunch igen, men den här gången tillsammans med en varm romsås och räkor. Jag tycker verkligen att det är toppen med mat som sköter sig självt i ugnen
Servera laxen ljummen med senapscrèmen och den rostade potatisen. Ta ur dillstjälkarna och lägg i laxen och sjud någon minut, dra sedan kastrullen åt sidan
Servera medlaxen. Till det en färskostfylld lax. Det ligger mycket kål och bönor i Ekolådan så här års, så idag blev det en varm kålsallad med skärbönor och purjolök
ca 1 kg laxfilé 2 klyfta vitlök 40 g smör 1,5 msk honung 3 msk persilja, finhackad 1 citron, rivet skal från en citron (endast det gula) citron, skivor gräslök, finhackad salt peppar
Jag lagade en ugnsbakad laxmed sesamfrön och till det serverade jag en kall limesås med gräslök. Lägg (den tinade) laxen i en smord ugnsfast form, pressa citronsaft över fisken, salta och peppra rikligt på bitarna
Lägg sedan laxbitarna ovanpå locket och lägg på grytans eget lock. Lägg enriskvistarna i botten av en järngryta och täck dem med ett lock som går ner i grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.