Jag hade ekologisk lax i frysen från senaste Mathembeställningen som jag tog fram och så tycker jag att det godaste helt enkelt är att bara servera med smält kryddsmör
Laxen steker jag i smör på hög värme med endast salt och peppar, jag steker bara tills laxen fått fin färg, sedan får den vila, då blir den perfekt och saftig inuti
Rör ihop yoghurt, feta och timjan med en gaffel och fördela ostsmeten på laxen. Förbered potatisen, eller riset eller vad du vill ha i och sätt på platta
Smält smöret och blanda med citron och sambal oelek. Tina torskryggen och torka av den. Mosa rotfrukterna med potatisstöt och vispa till mos med fetaost, smaka av med salt och peppar
Servera laxen tillsammans med pressad potatis och garnera med dill. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna och citron samt apelsin för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämigalaxrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.