Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g laxfilé 3 morötter 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2½ dl Kelda® mellangrädde 1 tsk hackad färsk rosmarin ½ pkt saffran 0,25 g
Dela laxen i portionsbitar. Gör så här Börja med att koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Lägg dem på plåten, ringla över smör-&rapsolja, salta och peppra
Servera laxen på tallrik med wasabikräm, hyvlad och kokt blomkål. Skär laxen i tunna skivor. Toppa med löjrom, dill, citronskal, svartpeppar och rostade solroskärnor
Klicka smöret över laxen, täck med plastfolie. Ta upp laxen, vänd den i sesamfrön och lägg på ett fat. Toppa med picklad gurka och garnera ev med mynta
Så här gör du 20 minuter Häll kokosmjölken i en gryta och blanda ner saffran. Blanda ner lax och räkor cirka 1 minut innan servering. Riv blomkålshuvudena grovt och koka dem med en nypa havssalt i 3 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 347 500 ml krämig kokosmjölk. 300 g varmrökt lax. 1/2 g saffran
Fräs purjolök och potatis medsaffran i en stor kastrull i smör-&rapsolja. Toppa med delade tomater. Skär laxen i 3x3 cm stora tärningar och lägg ner i grytan. Sjud ca 3 min och smaka av med salt och peppar. 400 g laxfilé. 1 pkt saffran à 0,5 g. 2 msk Arla® Smör-&rapsolja. 5 dl Arla Köket® gräddmjölk. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g laxfilé 1 purjolök 500 g fast potatis 1 pkt saffran à 0,5 g 2 msk Arla® Smör-&rapsolja 5 dl Arla Köket® gräddmjölk 2 msk skaldjursfond ½ tsk salt 2 krm svartpeppar 1 ask cocktailtomater à 250 g
Skär laxen i små bitar. Gör så här Skala och hacka löken, fräs löken i smör-& rapsolja och låt kallna. 200 g gravad lax. 2 msk Arla Köket® smetana. 1 tsk Arla® Smör-&rapsolja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 ägg 2 schalottenlökar 200 g gravad lax 3 msk hackad färsk gräslök 2 msk Arla Köket® smetana 1 kruka färsk dill 1 tsk Arla® Smör-&rapsolja ½ tsk salt
Lägg tillbaka laxen i formen och servera med t ex kokt ris och kokt broccoli och gröna bönor. Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och till söndagsmiddag fick det bli lax i ugn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.